Bästa Badrumsrenovering F1, Köksplanering, Trycka saker

Tips för att lyckas med badrumsrenoveringen

Att renovera badrummet är idag väldigt vanligt och det är inte svårt att förstå varför. Badrummet har länge varit ett utrymme som har fått stå i skymundan för vardagsrum, kök och sovrum. Idag är badrummets inredning dock av precis lika stor vikt och det finns få saker som är lika trevliga som att komma in i ett snyggt och fräscht badrum. Att lyckas med renoveringen på egen hand är däremot inte alltid det lättaste. Det finns många saker att planera och mycket att ha koll på för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

I de allra flesta fall går det utmärkt att utföra en badrumsrenovering på egen hand, men i vissa fall eller för vissa moment, kan man vara i behov av en hantverkare. Det kan till exempel handla om att man inte har de rätta kunskaperna eller erfarenheten, men det kan också handla om att man ska utföra el- eller VVS-arbeten.

Bästa tipsen för badrumsrenoveringen

Hur är det då man ska gå tillväga om man vill göra badrumsrenovering stockholm själv? Här har vi listat några riktigt viktiga och bra punkter som du bör använda dig av.

Ta reda på ditt behov

Vad är det för behov som du har med ditt badrum egentligen? Vill du kunna säkerställa att flera personer har möjlighet att befinna sig i rummet samtidigt, exempelvis på morgonen när man ska göra sig redo för dagen. Vad är det för typ av inredning som du vill ska få plats och vill du ha badkar och tvättmaskin?

Planera och rita upp

För att du ska vara säker på att du får plats med alla de saker och ting som du vill att ditt badrum ska rymma behöver du planera noga. Vi rekommenderar även att du ritar upp badrummet. Börja med att mäta korrekt och se därefter till att göra en planritning. Det kan du göra på egen hand. Försök att tänka så detaljerat som möjligt och uteslut inga saker eller inredning. Det betyder att du även bör rita upp krokar, handdukstork eller annat som du vill ha med. Skriv upp så många mått som möjligt.

Välj kakel och inredning

Den tveklöst roligaste delen i en badrumsrenovering är när det är dags för inredningen att planeras så väl som att komma på plats. Det finns mängder med snygg inredning och fint kakel att välja mellan och tack vare det stora utbudet kan du skapa ett modernt och personligt badrum på bara ett litet kick. Här är det viktigt att du försöker tänka så långsiktigt som möjligt. Visst kan det vara kul att välja kakel i säsongens hetaste färger, men kommer du att trivas med dessa färger även nästa år?

En badrumsrenovering är inte något som man gör regelbundet och därför bör du välja inredning som du kommer att trivas med länge. Planerar du att utföra din renovering på egen hand kan du själv åka runt och välja inredning så väl som kakel. Väljer du däremot att använda dig av en hantverkare är det viktigt att du är mycket tydlig med hur du vill att slutresultatet ska se ut.