Bästa Badrumsrenovering F1, Köksplanering, Trycka saker

Så fixar du en köksrenovering på en eftermiddag

Dom flesta spenderar mycket tid i köket. Maten lagas och äts och dessutom är det en plats där man gärna sätter sig ned för att umgås, inte helt sällan med en kopp rykande kaffe. Eftersom man spenderar så mycket tid här är det lätt att man tröttnar på hur det ser ut. Man vill helt enkelt ha förändring och känslan av något nytt men av den anledningen dra igång en hel köksrenovering är kanske inte aktuellt. Därför kommer här några tips på hur du kan förnya köket – utan att kosta på en renovering.

Enkelt med målarfärg

Kanske har du en burk med målarfärg nere i källaren? Om inte är det inte speciellt dyrt att köpa lite färg och med detta enkla medel kan man faktiskt göra stor skillnad. Måla om skåpluckorna, väggarna eller varför inte möblerna. Det lilla gör mycket och med ny färg kommer rummet dessutom kännas fräschare. Fungerar köket finns ingen anledning att genomföra en köksrenovering när det räcker bra med ny färg för att få en förändring.

Möblera om

Det kan kanske verka som en liten åtgärd med att möblera om kan faktiskt även det göra mer skillnad än man tror. Vänd eller flytta på köksbordet, möblera om på köksbänken och flytta runt andra lösa föremål till en ny plats. Andra kanske inte kommer att lägga märke till det men för dig kommer det garanterat att bli en förändring. Dessutom går det fort och kostar ingenting alls, till skillnad från att förnya med en hel köksrenovering.

Ombonat med textiler och växter

Inredning är det som sätter stilen i ett rum och köket hålls ofta ganska stilrent. Genom att tillföra mjuka textiler och blommade växter kan man förändra känslan en hel del. Lägg en stor och härlig matta på golvet, häng plädar över stolsryggarna, byt till nya gardiner, puffa upp några kuddar i kökssoffan och låt diskhanddukarna hänga framme.

Vad gäller blommor kan man välja det man själv tycker är fint men speciellt gröna och murriga växter ger en ombonad känsla. Kanske är ett av kökets hörn helt tomt – vad passar då bättre att fylla upp det än en rejäl grön växt?

Öppen istället för stängd förvaring

Något som blivit väldigt populärt vid köksrenovering är att välja bort överskåpen. Detta görs ofta av anledningen att man vill ha en luftigare känsla och istället satsar man på öppen förvaring. Detta kan man göra även om man har köksskåp och inte planerar en köksrenovering. Allt man behöver göra är att montera bort skåpluckorna, städa ur och inreda skåpen på nytt. Dom fina glasen och favoritkopparna kan nu visas upp och känslan i rummet kommer bli mer luftig.

Det finns många smarta tips och knep för den som vill skapa ett nytt kök, både snabbt och billigt. En köksrenovering kostar oerhört mycket och är det bara känslan man vill förändra finns ingen anledning att renovera från golv till tak. Låt fantasin flöda fritt och gör om med enkla medel, det kommer ge nytt liv i rummet och du kommer få den där förändringen som du suktar efter.