flytt

Att välja rätt flytthjälp

Oavsett om det är ett hem, ett kontor eller annat som ska flyttas är det av största vikt att hålla koll på allt som ska göras. En flytt är nämligen en stor sak och det är inget man gör på en kvart. Det kan verkligen vara klokt att anlita flytthjälp av ett eller annat slag! Här får du några av våra bästa tips när det kommer till just rätt flytthjälp.

Ta hjälp av familjen

Om man är en familj som ska flytta är det ganska självklart att någon hjälper till med eller utan flyttfirmor. Flyttar man ensam kan det också vara klokt att titta på om föräldrar, syskon eller andra kan hjälpa till i flytten. Det kan vara ett särskilt bra alternativ om budgeten är begränsad.

Vad kostar det att anlita flytthjälp?

Hur mycket det kostar att anlita flytthjälp varierar stort. Det beror helt enkelt på vad man behöver hjälp med, hur lång tid det tar, samt på vem man anlitar. Ber man sin familj eller vänner om flytthjälp kan de kanske ställa upp gratis mot att man bjuder på mat. Väljer man att anlita en flyttfirma får man räkna med att de tar betalt per timme, samt eventuellt för bilkostnad. Ska du flytta långt kan det vara klokt att få en offert på förhand.

Vad kan andra hjälpa till med?

När man anlitar flytthjälp kan man få hjälp med flera olika saker. Vänner och familj kanske kan hjälpa till med packning, nedmontering av möbler, transport och städning. Man bör dock tänka på att de faktiskt är anhöriga och de bör inte ta ut sig totalt på flytten. Anlitar man ett företag som man betalar för att jobba behöver man inte tänka på vilka krav man ställer – de har flytt som sitt yrke. Olika flyttfirmor erbjuder flytthjälp med olika saker. Vissa väljer att bara bära och transportera, andra har helhetslösningar med magasinering, transport, städ och mycket mer.

Viktigt att tänka på

En fördel med att ha flytthjälp är att man inte behöver ha koll på allt själv. Dessutom är alla saker försäkrade om man anlitar en seriös flyttfirma. En annan sak man bör ha i åtanke är att man bör kontakta den eller dem man vill ska hjälpa till i god tid. Det gäller oavsett om man vill ha hjälp av vänner och familj eller om man ska anlita ett flyttföretag. I regel vet man om att en flytt ska ske minst ett par veckor innan det faktiskt är dags och om flytten ska ske framåt högtider eller mitt under semestern är det extra viktigt att vara ute i god tid så man finns med i planeringen om online casino.